Tim
Postanite dio BITINFO tima
Digital Einstein

Tvrtka za proizvodnju audio sadržaja Aflorithmic i digitalni ljudski stvaratelji UneeQ surađivali su na sintetiziranju glasa poznatog povijesnog znanstvenika Alberta Einsteina.

Obje organizacije namjeravaju pružiti korisnicima mogućnost postavljanja praktičnih pitanja poput Einsteinove umjetne inteligencije, baš kao da i sami angažiraju stvarnog fizičara. Tvrtke tvrde da su odabrale Einsteina zbog njegove poznate reputacije stvarnog genija, povijesne ikone, tehnološkog zaljubljenika i nekoga za koga su smatrali da bi mnogi ljudi zapravo željeli postaviti mnoga pitanja.

U svrhu Einsteinovog dokaza o konceptu, UneeQ je kombinirao tehnike vizualnog prikazivanja likova s ​​naprednim računalnim mehanizmom znanja kako bi ovaj prototip učinio što realnijim. U pogledu oživljavanja autentičnog glasa utemeljenog na stvarnom Albertu Einsteinu, istraživači su imali malo toga. Jedini zapisi koje su uspjeli otkriti iz povijesnih zapisa izvijestili su da je Einstein imao težak njemački naglasak i da je govorio polako, mudro i ljubazno visokim tonom.

Ipak, zbog jakog naglaska Einsteina i loše kvalitete starih snimaka njegova glasa, razvojni timovi su se trudili uhvatiti čvrst referentni okvir za to kako je mogao zvučati. Srećom, očekuju da se neće previše korisnika toliko brinuti zbog točnosti Einsteinova glasa kada je u pitanju ovaj novi bot. Razmišljajući o ovoj pretpostavci, istraživači planiraju stvoriti novi glas za Einsteina koji će, iako možda nije identičan glasu samog fizičara, postati onaj koji korisnici ovog bota prepoznaju.

Ova nova izvedba Einsteinova glasa ima da fizičar još uvijek govori s njemačkim naglaskom s dodanim osjećajem suhog humora, kao i ljubaznosti koja odražava ono što ima u stvarnom životu. U stvari, istraživači su čak ovom AI dali mogućnost da govori kao da odražava vlastito znanje u interakciji s korisnicima.

Uz aspekt kloniranja glasa, istraživači su morali razviti i Digital Einstein za brzi odgovor na korisnička pitanja, slično chatbotu za korisničku službu ili osobnom asistentu. Da bi to postigli, stvorili su zaokret u stvarnom vremenu za ulazni tekst koji je računalni mehanizam znanja primio u Aflorithmicov API. Od tada, za samo dva tjedna, istraživački su timovi uspjeli smanjiti vrijeme odziva Einsteinovog bota s 12 na manje od tri sekunde.

Sve u svemu, obje tvrtke predviđaju projekt Digital Einstein kao samo početak interaktivnog potencijala razgovorne AI s ljudima.

TecXplore

Podijeli

BITINFO d.o.o.

Kralja Tomislava 159, 88260 Čitluk, BiH
Tel: +387 36 656 539
Mob: +387 63 463 386
Email: [email protected]

Bitinfo web dizajn

Id.Br.: 4227688750007
PDV broj: 227688750007
Broj računa: 3381202247557718
IBAN: BA393381204847560753
SWIFT: UNCRBA22
Bitinfo
hrHR