Tim
Postanite dio BITINFO tima
Adobe flash
Microsoft poduzima korake za uklanjanje Flasha s Windowsa

Iako je Adobe prošlog mjeseca prestao posluživati ​​ažuriranja za svoj Flash Player, i onemogućit će dodatak 12. siječnja, Microsoft će biti zadužen za deinstalaciju softvera sa Windows računala.

Adobe je preporučio korisnicima da uklone Flash sa svojih osobnih računala kako bi osigurati vaš sustav jer Adobe ne namjerava izdavati ažuriranja ili sigurnosne zakrpe za Flash Player nakon datuma završetka.

Korisnici mogu, naravno, ručno deinstalirati Flash koristeći korake koje je Adobe objavio na svojoj web stranici.

No, Microsoft ove godine planira očistiti Flash sa svih računala sa sustavom Windows 10 i Windows 8.1, plan koji se ne oslanja na korisnike da poduzimaju mjere.

Microsoft je 26. listopada stavio “Ažuriranje za uklanjanje Adobe Flash Playera” u katalog Microsoftovih ažuriranja koje trajno uklanja Adobe Flash Player kao komponentu Windows OS uređaja.”

Korisnici mogu odabrati odgovarajuću verziju za svoj OS, a zatim je preuzeti i primijeniti na svoje računalo. Microsoft je napomenuo da ažuriranje uklanja samo Flash Player koji je instalirao Windows. “Ako ste Adobe Flash Player ručno instalirali iz drugog izvora, neće se ukloniti”, rekao je Microsoft u dokumentu za podršku.

“Ažuriranje za uklanjanje Adobe Flash Player-a” bit će uključeno u mjesečna “Kumulativna ažuriranja” i “Mjesečna skupna ažuriranja”. Drugim riječima, instalirati će se i aktivirati automatski, trajno uklanjajući Flash Player iz sustava.

COMPUTERWORLD

Robot
Roboti potiču ljude na preuzimanje rizika

Novo istraživanje pokazalo je da roboti mogu potaknuti ljude na veće rizike u simuliranom scenariju kockanja nego što bi to učinili da nema ničega što bi utjecalo na njihovo ponašanje. Povećanje našeg razumijevanja mogu li roboti utjecati na preuzimanje rizika moglo bi imati jasne etičke, praktične i političke implikacije, koje je ova studija pokušala istražiti.

Opširnije

hrHR