Tim
Postanite dio BITINFO tima
Microsoft Edge kids mode

Novi Microsoftov preglednik Edge dolazi s Kids Modeom, zaštićenom zonom sa samo odobrenim web stranicama koje roditelji mogu brzo omogućiti kada predaju laptop svojoj djeci.

Dječji način možete uključiti odabirom s ikone profila u gornjem desnom kutu prozora preglednika. Jednom kad se uključe, djeca će dobiti izbor živopisnijih Edge tema – nekoliko njih s likovima Disneya i Pixara – i pristup uređenom popisu od oko 70 web stranica. Roditelji mogu prilagoditi izbore, dodajući ili uklanjajući ono što žele.

Aktivacija Microsoft edge kids mode

Postoje dva načina rada, jedan za djecu od 5 do 8 godina, a drugi za djecu od 9 do 12 godina. Oba načina su slična, ali starija dobna skupina dobit će prilagođeni feed vijesti od MSN-a za djecu s člancima o životinjama i znanosti.

Novi način primjer je tehnoloških tvrtki koje djeci pokušavaju učiniti tehnologiju sigurnijom za upotrebu na internetu koji je zaražen nasilnicima, dezinformacijama, prevarantima i zlonamjernim softverom. Ne odnosi se na još jednu roditeljsku brigu – da djeca dobivaju previše vremena na zaslonu – ali ne mogu se svi problemi riješiti odjednom, a Kids Mode rješava stvarnu zabrinutost.

“To je nešto što se dosljedno pojavljuje u svim istraživanjima koja smo proveli”, rekla je Divya Kumar, direktorica proizvoda Edge. “Postoji zabrinutost kod roditelja.”

Dječji način rada također postavlja Edgeovu privatnost na najjače postavke. Izvodi se u načinu cijelog zaslona, ​​skrivajući traku zadataka tako da se druge aplikacije ne mogu pokretati, a roditelji će trebati proći postupak prijave da bi izašli iz dječjeg načina rada.

Značajka također ilustrira napore Microsofta da učini svoj novoobnovljeni preglednik Edge relevantnijim. Unatoč isporuci sa sustavom Windows 10, Googleov Chrome dominira upotrebom weba. Microsoft je obnovio Edge na Chromeovom temelju otvorenog koda, nazvanom Chromium, kako bi pokušao riješiti probleme poput kompatibilnosti izrada web stranica i performansi, a sada pokušava napredovati nudeći značajke više razine koje nisu u Chromeu.

Dječji način rada udaljen je nekoliko klikova i ne zahtijeva napor oko postavljanja ili Microsoftov račun složenije značajke Microsoftove obiteljske sigurnosti. “To se nadopunjuje”, rekao je Kumar. “Puno je lakši.”

cnet

Podijeli

BITINFO d.o.o.

Kralja Tomislava 159, 88260 Čitluk, BiH
Tel: +387 36 656 539
Mob: +387 63 463 386
Email: [email protected]

Bitinfo web dizajn

Id.Br.: 4227688750007
PDV broj: 227688750007
Broj računa: 3381202247557718
IBAN: BA393381204847560753
SWIFT: UNCRBA22
Bitinfo
hrHR