Tim
Postanite dio BITINFO tima
seo optimizacija

Google je rekao da zabranjuje internetske oglase za neprovjerene medicinske tretmane, uključujući većinu matičnih stanica i gensku terapiju. “Ova nova pravila zabranit će prodaju oglasa za liječenja koja nemaju utvrđenu biomedicinsku ili znanstvenu osnovu”, izjavila je savjetnica za Googleove politike Adriena Biddings.

Biddings navodi da će Google zabraniti oglašavanje, online marketing, nedokazanih ili eksperimentalnih medicinskih tehnika poput većine terapija matičnim stanicama, stanične (ne-matične) terapije i genske terapije.

Google će također zabraniti liječenja koja su ukorijenjena u osnovnim znanstvenim nalazima i preliminarnim kliničkim iskustvom, ali trenutno nemaju dovoljno formalnih kliničkih ispitivanja da bi opravdali široku kliničku upotrebu.

Internetski div rekao je da je odluku donio zbog porasta loših glumaca koji pokušavaju iskoristiti pojedince nudeći neprovjerene, varljive tretmane.

Tvrtka je priopćila kako ovo nije napor da se umanji važnost medicinskih otkrića, ali smatra da su nadzirana, regulirana klinička ispitivanja najpouzdaniji način ispitivanja i dokazivanja važnog napretka u medicini.

Google je rekao da je poduzeo akciju nakon savjetovanja sa stručnjacima s tog područja i da je njegov potez podržao predsjednik Međunarodnog društva za istraživanje matičnih stanica Deepak Srivastava.

U Googleovoj izjavi Srivastava je dodao: “Preuranjeni marketing i komercijalizacija neprovjerenih proizvoda iz matičnih stanica prijeti javnom zdravlju, njihovom povjerenju u biomedicinska istraživanja i usporava razvoj zakonitih novih terapija.”

Internetske su se usluge borile za filtriranje zabludnih i varljivih sadržaja, uključujući medicinske prijevare, dok su ostale otvorene platforme.

Početkom ove godine Izrada web stranica, Facebook i YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, krenuli su u smanjivanje širenja pogrešnih tvrdnji o zdravstvenoj zaštiti nakon što je medijsko izvješće pokazalo širenje lažnih lijekova protiv raka na društvenim mrežama.

Facebook je priopćio kako je napravio promjene kao dio napora za smanjenje širenja zavodljivih medicinskih tvrdnji, uključujući i iz grupa koje se protive uporabi preporučenih cjepiva.

Izvještaj Wall Street Journal-a, temeljen na intervjuima s liječnicima, pravnicima, stručnjacima za zaštitu privatnosti i drugima, našao je na internetu brojne lažne ili pogrešne tvrdnje o terapijama raka.

Tu su uključeni videozapisi koji zagovaraju upotrebu potencijalno opasnih masti za ubijanje stanica, neprovjerenih prehrambenih režima ili neodobrenih metoda.

Gadgets360

Podijeli

BITINFO d.o.o.

Kralja Tomislava 159, 88260 Čitluk, BiH
Tel: +387 36 656 539
Mob: +387 63 463 386
Email: [email protected]

Bitinfo web dizajn

Id.Br.: 4227688750007
PDV broj: 227688750007
Broj računa: 3381202247557718
IBAN: BA393381204847560753
SWIFT: UNCRBA22
Bitinfo
hrHR