Tim
Postanite dio BITINFO tima
izrada web stranica

Adobe se nada da će ukloniti mučan, dugotrajan proces koji dolazi s uređivanjem videa za različite društvene platforme svojom novom značajkom automatskog kadriranja s umjetnom inteligencijom za Premiere Pro. Na primjer, ako imate videozapis koji želite objaviti na YouTubeu, Instagramu ili Instagram Stories, trenutno biste morali ručno urediti taj videozapis u tri različita omjera. Automatsko kadriranje može prepoznati glavnu radnju koja se događa u videozapisu te obrezati i pomicati okvir oko te snimke kako bi se uklopili u omjere poput kvadratnih, okomitih ili 16:9 vidozapisa. Ova značajka, prikazana na Međunarodnoj konvenciji o radiodifuziji, koristi Adobe Sensei web hosting, kompanijinu platformu za umjetnu inteligenciju.

Automatsko kadriranje je učinak koji se može primijeniti na isječke na Premiere vremenskoj traci, a korisnici mogu birati između tri unaprijed postavljena pokreta (sporije kretanje, zadano i brže kretanje) kako bi algoritam mogao znati koliki pokret očekuje u videu. Učinak će proizvesti pokretne okvire koji prate radnju vašeg sadržaja, a koji se također mogu ručno prilagoditi za fino podešavanje. Ujedno čini prikladan posao mijenjanja veličine teksta za svaki omjer slike, što će uštedjeti video urednicima puno vremena.

Adobe dodaje nove značajke svojim Creative Cloud aplikacijama na umu socijalnih platformi. Premiere Rush CC, besplatna mobilna inačica Premiere Pro, napravljena je posebno za tvorce YouTubea, a sadrži mogućnosti optimizacije izrada web stranica za različite društvene mreže, poput Snapchat-a, Instagrama, Facebooka i Twittera.

Automatsko kadriranje će na Premiere Pro stići kasnije ove godine.

TheVerge

Podijeli
Bitinfo
hrHR