Tim
Postanite dio BITINFO tima
Web stranica

YouTube uvodi promjene u načinu prikazivanja oglasa na ovoj videoplatformi, a te bi promjene trebale “poboljšati iskustvo oglašavanja” za korisnike. Naravno, nitko ne voli gledati reklame prije ili za vrijeme reprodukcije videa, no ako želite u videozapisima uživati besplatno, mora postojati način na koji će to biti financijski isplativo YouTubeu, odnosno Googleu, a to je prikazivanjem oglasa.

Oglasi će se i dalje prikazivati prije ili za vrijeme trajanja videozapisa, no umjesto jednog oglasa sada će se prikazivati dva oglasa zaredom. Ovaj novitet vjerojatno neće razveseliti gledatelje koji najčešće nestrpljvo čekaju da prođe 5 sekundi kako bi preskočili oglas, a u budućnosti će morati čekati još malo duže. Debbie Weinstein, potpredsjednica YouTubea i globalnih videorješenja, u razgovoru za Ad Age rekla je da moraju pronaći način koji bi odgovarao oglašivačima, kreatorima i korisnicima, a jedan od načina jest i prikazivanje dvaju oglasa zaredom.

U tom slučaju, ako se prije videa prikažu dva oglasa zaredom, onda se naknadno ne bi prikazivao oglas tijekom trajanja videa (ako je planiran samo jedan oglas), tako da broj prikazanih oglasa ostaje isti, dok bi iskustvo gledanja bilo bolje jer se ne bi prekidalo novim reklamama.

Ista je stvar i s oglasima koji se budu prikazivali tijekom videa – umjesto jednog prikazivat će se dva zaredom, no onda se više neće prikazivati prije videa. U slučaju dužih videozapisa koji su do sada prekidani četiri puta s četiri reklame, u budućnosti će se video prekinuti samo dva puta, ali s po dvije reklame.

Weinstein kaže da korisnici vole ovakav novi način prikazivanja oglasa na njihovoj platformi jer im je draže da se video prekida što manje puta, pa makar ti prekidi bili duži – što su demantirali neki korisnici na Twitteru kritizirajući kompaniju zbog ionako prevelikog broja oglasa koji se prikazuju.

Dva oglasa zaredom trenutačno će se prikazivati samo u sklopu videa na računalima, a tijekom sljedeće godine prikazivat će se i unutar videa na mobilnim uređajima i televizorima.

Izvor: Zimo

Podijeli

BITINFO d.o.o.

Kralja Tomislava 159, 88260 Čitluk, BiH
Tel: +387 36 656 539
Mob: +387 63 463 386
Email: [email protected]

Bitinfo web dizajn

Id.Br.: 4227688750007
PDV broj: 227688750007
Broj računa: 3381202247557718
IBAN: BA393381204847560753
SWIFT: UNCRBA22
Bitinfo
hrHR