Tim
Postanite dio BITINFO tima
outsourcing

Microsoft je povukao svoju manjinsku investiciju iz sturtupa prepoznavanja lica koji je prošle godine objavio naslove za navodno istraživanje Palestinaca, objavio je tehnološki gigant u petak. Microsoft je također rekao da će zaustaviti bilo kakva manjinska ulaganja u tvrtke koje prodaju tehnologiju prepoznavanja lica.

Microsoftova istraga koju je vodio bivši američki državni odvjetnik Eric Holder utvrdila je da tehnologija AnyVision ne omogućuje masovni nadzor na Zapadnoj obali. Ipak, Microsoft je rekao da je otuđen od holdinga AnyVision i da neće biti manjinski dionik u bilo kojem drugom društvu za prepoznavanje lica, jer na taj način ne može adekvatno nadgledati tvrtke.

Budući da je manjinski investitor u tvrtki koja prodaje osjetljivu tehnologiju, uglavnom ne nudi “razinu nadzora ili kontrole koju Microsoft vrši nad korištenjem vlastite tehnologije”, navodi se u izjavi.

Prošle godine Microsoft je angažirao Holdera kako bi istražio je li AnyVision kršio Microsoftovu etiku. U listopadskom izvještaju NBC News navodi se da je tehnologija prepoznavanja lica stvorena od strane AnyVision korištena u tajnim vojnim operacijama za provođenje nadzora nad Palestincima na Zapadnoj obali, AnyVision je odbacio navodne optužbe.

Microsoft je izvijestio o nalazima Holderove istrage, u kojoj se navodi da dostupni dokazi pokazuju da “AnyVision tehnologija ranije nije i trenutno ne pokreće program masovnog nadzora na Zapadnoj obali o kojem se tvrdi u medijskim izvještajima”.

cnet

Podijeli
Bitinfo
hrHR