Tim
Postanite dio BITINFO tima
windows 11

Microsoft je predstavio Windows 11 kao redizajniranu računalnu platformu koja se osjeća poznato, ali ima brojne promijenjene komponente. Korisnicima nudi nove načine za stvaranje, učenje, igranje i globalno povezivanje s drugima.

Međutim, osjećaju poznatog, možda ćete se trebati prilagoditi. Windows 11 izgrađen je oko pojednostavljenoga korisničkog sučelja za produktivnost, kreativnost i jednostavnost upotrebe. Novi dizajn podrazumijeva manju, usredotočenu programsku traku i novi pristup prebacivanju zadataka.

Ostale nove značajke uključuju prozirnu kliznu ploču widgeta koja ne ometa raspored radne površine, pojačani fokus na igranje i ukupne performanse sustava. Windows 11 također dolazi s potpuno obnovljenim Microsoft Storeom.

Novi Microsoft Store pružit će programerima novu otvorenost za inovacije i razvoj proizvoda. Omogućuje više tehničkih opcija za uvođenje inovacija u ponude Microsofta 11.

Možda je najveća promjena napor da se nadmaši mješoviti softverski ekosustav kakav Chrome OS postiže s pokrenutim Linux i Android aplikacijama. Windows 10 već ima Linux podsustav koji programerima i naprednim Linux korisnicima omogućuje pokretanje Linux aplikacija unutar Windows OS-a.

Windows 11 će korisnicima omogućiti da svoje omiljene Android alate uvedu u novi operativni sustav Windows. To će se dogoditi putem Amazon Appstore, izjavio je Panos Panay, Microsoftov glavni direktor za proizvode, tijekom Microsoftovog predstavljanja sustava Windows 11.

Windows 11 Appstore

Nadogradnja sustava Windows dolazi kao sjecište hardvera i softvera s funkcijama glasa, dodira i olovke koje pokreće otvoreni hardverski ekosustav, rekao je.

Sveukupno, Windows 11 računa se kao veliko izdanje, zbog čega je naziv ponovljen, prema Rob Enderleu, glavnom analitičaru iz grupe Enderle.

“Sigurnost platforme značajno je poboljšana, promijenjeno je korisničko sučelje, promijenjena je trgovina, poboljšana su sučelja s glasom, a značajke su dramatično promijenjene, a performanse su dramatično promijenjene, skraćujući vrijeme pokretanja i poboljšavajući performanse aplikacija”, dodao je.

Glavne inovacije

Ono što ovu nadogradnju čini zanimljivom jest da se fokus solidno čini na poboljšanju produktivnosti i pruža snažniji kontraargument Appleu, napomenuo je Enderle. Osigurava da programeri više novca čuvaju u Android trgovini. Osim toga, ne kopka korisnike ili programere zbog novca.

“Čini se da ova inačica Windowsa agresivnije rješava probleme istaknute neuspjehom Windows 8 i Viste nego Windows 10”, izjavio je.

Windows 11 ima mnogo manje promjena radi promjena i više ciljanih promjena usredotočenih na dugoročne probleme i potrebe, dodao je. Uključuju bolju hardversku sigurnost, pretvaranje glasa u tekst koji uključuje interpunkciju, rješavanje dosadnih problema s performansama u prošlim verzijama i održavanje formata zaslona netaknutim prilikom pristajanja i otključavanja.

“Aspekt govora u tekst je fascinantan i započinje mješavinu sustava Windows s oblakom jer koristi AI-sposobnost zasnovanu na oblaku za automatsko rješavanje interpunkcija i formatiranja”, objasnio je Enderle.

Razlikovanje od Applea

Čini se da se sa sustavom Windows 11 Microsoft suočava sa svojim mjestom u modernom računalnom svijetu. Na primjer, integrirana podrška za Android aplikacije vjerojatno je najjasniji znak toga, smatra Charles King, glavni analitičar u Pund-IT web dizajn.

“Ali taj potez također pomaže jasnije razlikovati tvrtku i dobavljače Android telefona/tableta od Applea. Mogli biste tvrditi da značajke usmjerene na igranje slijede sličan put. Poanta je učiniti korištenje Windows računala što potpunijim, neprimjetnijim i ugodnije funkcionalnim što je više moguće za korisnike i partnere “, rekao je za.

Podrška za Android aplikacije mogla bi promijeniti igre za korisnike Microsofta i Windowsa, dodao je King. Konačno, Windows 11 će sadržavati nove značajke i funkcije dizajnirane za mjerljivo poboljšanje igraćih performansi i iskustva. Niska mjesečna cijena i neometan pristup na svim uređajima dobitak je za korisnike sustava Windows 11.

Igre na sustavu Windows

Microsoftov novi operativni sustav vrtit će se oko performansi igara u sustavu Windows 10. Igranje igara na sustavu Windows 11 pružit će sličnosti u izvedbi s Xboxom.

Uz Xbox Game Pass za PC ili Ultimate, igrači dobivaju pristup preko 100 visokokvalitetnih PC igara s novim igrama koje se stalno dodavaju. Tri elementa unapređuju iskustvo igranja igara u sustavu Windows 11.

Windows 11 Xbox Game Pass

Porast performansi rezultat je vrhunske grafičke podrške s automatskim HDR-om, izravne pohrane na optimiziranom hardveru i podršci za upravljačke programe i preko 1.000 kompatibilnih igara koje podržavaju HDR, prema riječima Sarah Bond, korporativne potpredsjednice za partnerstva u igrama i razvoj poslovanja u Microsoftu.

Stopa usvajanja može biti željno razmišljanje

Microsoft je naglasio da će se Windows 11 osjećati poznat svojim korisnicima. No, novi će OS vizualno biti nešto drugačiji s pojednostavljenom programskom trakom i izbornikom Start, izjavio je King.

Windows 11 Start Dark

Usvajanje ovisi o tome koliko brzo nove značajke i funkcije postaju javno dostupne, koliko dobro rade i koliko uspješno Microsoft objavljuje vijesti.

Koliko će korisnici biti privučeni usvajanjem Windows 11, teško je reći prije nego što marketinška kampanja krene, dodao je Enderle. Windows 11 bit će objavljen tek ove jeseni. Ne očekuje da će ga Microsoft početi plasirati prije toga.

TechNewsWorld

Podijeli

BITINFO d.o.o.

Kralja Tomislava 159, 88260 Čitluk, BiH
Tel: +387 36 656 539
Mob: +387 63 463 386
Email: [email protected]

Bitinfo web dizajn

Id.Br.: 4227688750007
PDV broj: 227688750007
Broj računa: 3381202247557718
IBAN: BA393381204847560753
SWIFT: UNCRBA22
Bitinfo
hrHR