Tim
Postanite dio BITINFO tima
outsourcing

Nakon što je predstavio Galaxy Note 10 telefone, Samsung gleda u budućnost svojim fotoaparatima sa senzorom od 108 megapiksela. U ponedjeljak je prikazan 1/1,33-inčni Isocell Bright HMX, razvijen u suradnji s Xiaomijem.

U mogućnosti je snimati fotografije od 108 megapiksela u jarko osvijetljenim postavkama, dok će u uvjetima slabog osvjetljenja Tetracell-ov tehnološki proizvod prikucati i prikupiti više svjetla za stvaranje slika od 27 megapiksela. Što se tiče video zapisa, moći će se snimati 6K filmovi pri 30 FPS.

To je prvi senzor za smartphone koji nudi fotografije veće od 100 megapiksela, kaže Yongin Park, izvršni potpredsjednik Samsungovog poslovanja sa senzorima online marketing.

“Vrlo smo zadovoljni što se rezolucije slika koje su ranije bile dostupne samo u nekoliko vrhunskih DSLR kamera sada mogu napraviti s pametnim telefonima”, istaknula je Lin Bin, suosnivač i predsjednik Xiaomi-a u priopćenju.

Masovna proizvodnja počinje kasnije ovog mjeseca. Samsung nije spomenuo na kojem će se telefonu Isocell Bright HMX pojaviti najprije, no suradnja sugerira da će to biti Xiaomijev model.

cnet

Podijeli
Bitinfo
hrHR