Tim
Postanite dio BITINFO tima
Trump-twitter

Kako su se vijesti o pozitivnoj dijagnozi na COVID-19 predsjednika Donalda Trumpa širile, tvrtke društvenih medija upozorile su svoje korisnike da sadržaj koji želi da predsjednik umre neće biti dopušten na njihovim platformama.

Nakon što je predsjednik u četvrtak otkrio da su on i prva dama Melania Trump bili pozitivni na virus, mnogi su se ljudi oglasili na društvenim mrežama kako bi mu poželjeli brz oporavak, ali mnogi drugi rekli su da se nadaju suprotnom ishodu.

Glasnogovornik Facebooka je izjavio da takve objave krše korisnička pravila diva društvenih medija i bit će uklonjena.

“Da budemo jasni, Facebook uklanja prijetnje smrću ili sadržaj usmjeren izravno na predsjednika koji mu želi smrt, uključujući komentare na njegove objave ili njegovu stranicu – uz sadržaj koji ga označava”, rekla je glasnogovornica Facebooka Liz Bourgeois u tweetu.

Twitter se pridružio raspravi, rekavši da “tweetovi koji žele ili se nadaju smrti, ozbiljnoj tjelesnoj ozljedi ili smrtnoj bolesti protiv bilo koga nisu dopušteni i trebat će ih ukloniti. To ne znači automatski suspenziju.”

Neko su vrijeme kritičari Twittera napadali društvenu mrežu zbog uočenog neuspjeha brzog i odgovarajućeg reagiranja na izvještaje o zabrinjavajućim tweetovima i uznemiravanju na web stranici. Twitterova najava naišla je na neposredne kritike četiri demokratske kongresnice poznate pod nazivom “Odred”.

Predstavnici Alexandria Ocasio-Cortez iz New Yorka, Rashida Tlaib iz Michigana, Ilhan Omar iz Minnesote i Ayanna Pressley iz Massachusettsa na meti su prijetnji na društvenoj mreži i kažu kako tvrtka ne primjenjuje svoje politike dosljedno.

“Ovo je zbrkano”, objavila je Tlaib u tweetu. “Twitter je prijetnje smrću prema nama trebao ozbiljnije shvatiti.”

Ocasio-Cortez upitala je zašto se ova politika ne odnosi na njih, tweetujući: “Mislite reći da ste to mogli raditi cijelo vrijeme?”

Twitter se složio da nije u skladu s načinom na koji primjenjuje politiku i obećao da će učiniti bolje.

“Čujemo glasove koji smatraju da neke politike provodimo nedosljedno.”, Rekao je Twitter u subotu. “Slažemo se da moramo učiniti bolje i za to zajedno radimo iznutra.”

cnet

Podijeli
Bitinfo
hrHR