Tim
Postanite dio BITINFO tima
outsourcing

Microsoft je sljedeće ažuriranje sustava Windows 10 označio četveroznamenkastom oznakom 2004, a oznaka je značila izbjegavanje zabune s dugo umirovljenim OS poslužiteljem ako ne i priznavanje vremenske oznake izdanja nadogradnje.

Windows 10 2004 – u Microsoftovom obliku, brojevi predstavljaju godinu (yy) i mjesec (mm) izdanja, još uvijek je u testiranju, ali bit će prva nadogradnja značajki 2020. godine.

“Odlučili smo koristiti 2004 kao verziju kako bismo uklonili zbrku s bilo kojim imenima prošlih proizvoda (poput Windows Server 2003)”, napisao je Brandon LeBlanc, voditelj programa u Windows Insider timu u postu na blogu tvrtke.

Imenovanje nadogradnji značajki sustava Windows 10 bilo je neprecizno od gotovo samog početka. Windows 10 1607, na primjer, debitirao je 2. kolovoza 2016., a ne u srpnju. Windows 10 1703 i 1803 isporučeni su u travnju, dok je verzija 1903 izašla u svibnju. Niti jedan se nije pojavio u ožujku. Drugim riječima, nema garancije da će Windows 10 2004 izaći sljedećeg travnja.

Dok je Microsoft odgovorio na jedno pitanje o 2020. godini kada je nazvao proljetnu nadogradnju sustava Windows 10, postavio je još jedno. “Želimo započeti s izdavanjem novih sastava iz naše razvojne grane,” rekao je Microsoftov LeBlanc, koji se odnosi na preglede onoga što slijedi za 2004.

Nije točno što će Microsoft uskoro započeti beta testiranjem. Ako tvrtka slijedi put ove godine, preskočit će jesenju nadogradnju 2020. Što bi značilo da jesenska “nadogradnja” ne bi bila blizu nadogradnji, već bi umjesto toga proljetna nadogradnja bila puna novih značajki.

Microsoft je odbio reći koja će nadogradnja ući u testiranje početkom 2020. godine, rekavši samo da je nedavno objavljeni Windows 10 1909 (neznatna nadogradnja) bio “pilot” koji bi se trebao evaluirati.

“Dolaze nam neke stvarno zgodne stvari. Imamo nekoliko najava u nadolazećim mjesecima”, rekao je jedan od Insiderove ekipe tijekom internetske prezentacije prije dva tjedna.

COMPUTERWORLD

Podijeli
Bitinfo
hrHR