Tim
Postanite dio BITINFO tima
Globus

Pandemija COVID-19 donijela je mnoge promjene, uključujući zatvaranje poduzeća i ažurirano radno vrijeme za restorane i trgovine.

Google je sada osigurao da svi korisnici s Google računom mogu izvršiti potrebne promjene na preko 200 milijuna mjesta u svojoj aplikaciji Maps. Noviji razvoj u Kartama uključuje Lokalne vodiče, zajednicu od 150 milijuna korisnika širom svijeta koji doprinose ažuriranjima Karata.

Kako bi kartografsko iskustvo učinio još lakšim, Google je stvorio način da korisnici saznaju više o opcijama mjesta istražujući niz fotografija, recenzija i ažuriranja o lokacijama iz cijelog svijeta. Na primjer, korisnici Android telefona sada se mogu koristiti karticom Contribute na Kartama kako bi se pridružili “Local Love Challengeu” i napisali ocjene i recenzije, kao i potvrde o mjestu. Trenutni cilj je 100.000 zabilježenih tvrtki. Tim Maps planira koristiti Local Love Challenge za ažuriranje podataka o lokacijama za zemlje obuhvaćene u budućnosti.

Još jedna značajka koju će tim Maps dodati sljedećih tjedana su ažuriranja fotografija – jednostavno i zabavno mjesto za razmjenu nedavnih fotografija posjećenih mjesta. Ova ažuriranja pomoći će korisnicima pružiti uvid ne samo u izgled i lokaciju tvrtke, već i na pogled ulice i razne prometne uvjete u blizini. Kako bi ovu značajku učinili praktičnijom, korisnici mogu jednostavno ostaviti opis svojih fotografija u jednom retku, za razliku od ocjene ili detaljnog pregleda. Kako bi sudjelovali u ažuriranju fotografija, korisnici mogu prijeći na karticu Ažuriranja kada gledaju mjesto i odabrati “prenijeti ažurirane fotografije”. Svi korisnici mogu prenijeti onoliko fotografija koliko žele, kao i pogledati sve fotografije koje su ostavili drugi u odjeljku Ažuriranja.

U stvari, korisnici čak mogu pomoći u reviziji ruta u aplikaciji Karte odabirom značajke “Uredi kartu” i prijavljivanjem “Ceste koja nedostaje”. Štoviše, izrada web stranica, korisnici Karta mogu dodavati ceste koje nedostaju crtanjem linija, mijenjati smjer ceste, preimenovati ceste i brisati ili ponovno poravnavati pogrešno imenovane ceste. Korisnici također mogu obavijestiti tim Maps o zatvorenim cestama, zajedno s pojedinostima poput datuma i razloga. Kako bi se osigurala točnost podataka koje su dostavili korisnici prije objave, tim u Googleu procijenit će sva ažuriranja koja je izvršio korisnik.

Iako je značajka ažuriranja već dostupna u preko 80 zemalja, nove značajke fotografija lokacije postat će dostupne tijekom sljedećih mjeseci.

TechXplore

Podijeli
Bitinfo
hrHR