Tim
Postanite dio BITINFO tima
seo optimizacija

Google gradi novu društvenu mrežu, nazvanu Shoelace, za koju tvrdi da će “nadopuniti vaš društveni život”.

Samo nekoliko mjeseci nakon zatvaranja Google+, tvrtka je otkrila da planira drugi napad na Facebooku – ovaj put fokusirajući se isključivo na događaje. Za razliku od većine društvenih mreža koje omogućuju ljudima da se povežu s drugima širom svijeta, Shoelace se temelji na regijama i započinje s probom među nekoliko zajednica u New Yorku.

Aplikacija (dostupna za iOS i Android) trenutno je samo pozivnica i može se instalirati samo ako ste primili pozivni kôd. Iako nema nikakvih znakova za web dizajn verziju, i iako Googleova web stranica Shoelace koristi domenu .nyc, čini se da tvrtka nema registrirane domene za druge gradove koji ih imaju (kao što su Los Angeles i Las Vegas).

Izgleda da Shoelace ima mnogo zajedničkog sa Schemerom, drugom lokacijskom socijalnom mrežom koju je Google pokrenuo 2011. zatim ukinuo 2014. godine.

Čini se nevjerojatnim da će se još jedna društvena stranica moći uzdrmati Facebook online marketing, ali možda izravno radeći s određenim zajednicama (primjerice, pojedinačnim fakultetima), Google će moći pronaći put do nekog malog kutka.

Druga je mogućnost da se uopće ne pokrene. Shoelace razvija Googleov tim Area 120, koji je specijaliziran za eksperimentalne projekte – od kojih većina ne vidi svjetlo dana. Samo će vrijeme vrijeme pokazati (i nekoliko skupina u New Yorku).

techradar.

Podijeli
Bitinfo
hrHR