Tim
Postanite dio BITINFO tima
online shop

Mnogi korisnici već dugo sumnjaju da Apple usporava starije iPhone uređaje kako bi potaknuo ljude na nadogradnju. Tvrtka je izjavila da usporava neke modele kako stare, ali samo zato što performanse baterije telefona s vremenom opadaju.

Apple je rekao da želi “produljiti život” uređajima kupaca. Praksa je potvrđena nakon što su korisnici podijelili testove performansi na Redditu, sugerirajući da je njihov iPhone 6S znatno usporio kako je ostario, ali da je naglo ubrzao nakon što se baterija promijenila.

Tehnološka web stranica Geekbench tada je analizirala nekoliko iPhonea koji pokreću različite verzije iOS operativnog sustava i otkrili da su neki od njih doista namjerno usporili.

Apple je sada potvrdio da je promijenio iOS kako bi upravljao starenjem litij-ionskih baterija na nekim uređajima jer se performanse baterija smanjuju s vremenom.

Apple naplaćuje 79$ za zamjenu baterija iPhonea, a također pokriva rad u skladu sa svojim AppleCare pravilima, ali i druge tvrtke također nude rješenja.

“Litij-ionske baterije postaju manje sposobne da podnose zahtjeve vršne struje u hladnim uvjetima, kada imaju mali postotak napunjenosti ili starenjem tijekom vremena, što može rezultirati nenadanim isključivanjem uređaja radi zaštite njegovih elektroničkih komponenti.” izjavila je tvrtka.

“Prošle smo godine izdali značajku za iPhone 6, iPhone 6s i iPhone SE kako bismo izgladili punu snagu uređaja samo kad je to potrebno kako bi se spriječilo da se uređaj neočekivano isključi u tim uvjetima.

“Sada smo tu značajku proširili na iPhone 7 sa iOS 11.2 i planiramo u budućnosti dodati podršku drugim proizvodima. Naš cilj je pružiti najbolje iskustvo korisnicima.” stoji u Appleovoj izjavi.

BBC

Podijeli
Bitinfo
hrHR